Gondwana Team

2010 ismét a Gonwana team éve lesz!

A csapat januárban Budapest-Bamako-Benin viszonylatban fog ténferegni, két autóval, négy fővel.

Ahogy tavaly idén is jelentkezünk blogunkkal, melyet párhuzamosan a gondwanateam.blog.hu-n is figyelemmel kisérhettek.

2009-ben már eljutottunk Budapestről Bamakóba, idén messzebbre megyünk és mindent megteszünk majd, hogy ne sikerüljön könnyen. Ahova nem kéne fel- és belemegyünk, ahonnan nem kéne lemegyünk, elsüllyedünk, elázunk, lerobbanunk. Nem szeretjük a könnyebbik utat, ha van viccesebb. Két gépkocsi, négy ember és a sivatag. Reméljük jól fogunk szórakozni. 2010 január 14.-én indulunk, addig a járműbeszerzéseinkről, felkészülésünkről olvashattok, az se kutya.

Üdv a gondwana team megújult honlapján!

A gondwana team 2008 után 2009-ben is, immáron kibővült létszámmal, két autóval vág neki a nagy afrikai futamnak. A 219-es rajtszámú Mitsubishi Pajerot Zoltánke, Zsuzsa és Annamari, a 228-as Toyota Hiluxot pedig Balázske, Gino és Szaddam tereli Bamakóig.

A futam időpontja és útvonala

Indulás-érkezés: 2009. január 17. (Budapest, Hősök tere) – február 01. (Bamako, Hotel Salaam)
Útvonal: kb 8800 kilométer, Szlovénián, Olaszországon,Franciaországon, Spanyolországon, Marokkón, Nyugat-Szaharán, Mauritánián és Malin keresztül. (Autópálya, hegyi szerpentin, sivatagi betonút, homokos, tevefüves, tengerparti hullámos, kavicsos, salakos, havas, esős, nedves és száraz utakon.)

Blog, hajónapló és videó

Terveink szerint 2009-ben sikerül a blogunk frissítéseit akár napi több alkalommal is megejteni, ráadásul nem csak szöveg, hanem fotó és videóbeszámoló formájában is. Ezen bejegyzések a napló menüpontban lesznek elérhetőek. Tessék sűrűn olvasni, mert hazatérésünk után senkinek nem válaszolunk a "na, milyen volt?" típusú kérdéseire...:-)
A 2008-as kalandjainkról szóló csodás fotókkal tarkított, roppant szellemes, kifejezetten ismeretterjesztő (már-már tudományos alapossággal megírt, mégis olvasmányos, stb stb stb) "Hajónapló"-nk itt avagy a letöltések menüpont alatt található (továbbá olvasható, kinyomtatható, szabadon terjeszthető...) Különösen ajánljuk azon barátainknak, akiket azzal hitegettünk, hogy majd adunk a nyomtatott verzióból, ami jól elfogyott, ők meg jól nem kaptak...
Érdemes klikkelni a videó menüpontra is, ahol az eddig senki által nem látott fedélzeti kameránk felvételeiből szemezgettünk (a filmünk sajnos soha nem fog elkészülni, mert a kameránkat megölte a homok, de azért hál'istennek sikerült egy-két jelenetet megmentenünk - ebből készült ez a 8 perces összeállítás).

Adomány- és ajándékgyűjtés

Ha úgy érzed szívesen küldenél velünk ajándékokat, ruhát, játékokat, focilabdát, íróeszközt stb. mauritániai illetőleg mali gyermekeknek és családoknak örömmel vállaljuk azok kézbesítését.

Szponzoráció

Tekintettel arra, hogy a részvételnek komoly költségei vannak, szívesen fogadunk minden támogatást. A szponzorációs lehetőségekről bővebben itt (avagy a letöltések menüpont alatt) található tájékoztató anyag.

Üdvözlettel:
a gondwana team