2009. Január 18. (vasárnap) Genova - Alicante

CB szerelés Fábry Sanyiéknál

Kis csapatunk 1400 km teljesítése után keresztül szelte a Cote d'Azur-t, majd fél Spanyolországot és végül Alicantéban hajtja álomra fejét.

Január 18.
06:00
Rettenetesen fáj az óra csörgése. Ami viszont ennél is fájóbb, az a csörgést közvetlenül követő átkozott nokia-kukorékolás. Olyan mintha éppen most hajtottuk volna álomra a fejünket. Gyors készülődés, cicamosdás meg ilyenek.. aztán máris lehetőségünk nyílik megkóstolni az Actor Hotel remek reggelijét. A srác frissen a tűzről pattantja le a croissantokat, a forró teát és kávét. Közben mosolyog. Mondjuk én is azt tenném ha hirtelen az éjszaka közepén hozzám dobnának 500eurot a pár óra szállásért.

07:44
Kiálltunk a garázsból és üzemi hőmérsékletre izzítjuk az autókat. Olyan hangjuk van mint a Kelly hőseiben, amikor a németek járatják a tigristankokat.. Gondolom ennek nagyon örvendeznek a genovai polgárok is. 228ast most Szaddam vezeti Spanyolországig. :-) A 229-es mai irányítását pedig Zoltánke kezdi meg.

07:47
Már úton is vagyunk. Az alagutak kis kalamajkát okoznak pár kedves brigádtársunknak. De minket ez nem zavar mert a Miami Vice zenéje szol jól. Ginó hátul éppen vizet tölt bele az arcába.

08:02
Éppen áthaladunk a genovai Erzsébet hídon. Miközben a háttérben felcsendül a Modern Talkingtól a seriserilédi c. nóta. Tony fennhangon énekel.. megpróbáltuk otthon hagyni a Felvonulási téren, de úgy tűnik, akit a Puffin lekvár támogat, azt nem lehet csak úgy félredobni. Biztos elbújt a csomagtartóban és az éjszaka folyamán előlopózott.

09:39
Franciaország. A háttérben felcsendült az afrikában (Nigériában) született fogorvos, aki Svédországban letelepedve, és egy európai muzulmán ország nevét felvéve lett híres muzsikus nótája. Mindenki elmorzsolt egy könnycseppet a fiatalságát siratva.

09:55
A 222-es VLV Team jobbra el, rácuppantak Monte Carlora. Akarnak futni egy kört a híres pályán.

10:17
Mindenki éhes ezért beugrunk kicsit Cannes-ba. Tony tud egy olcsó helyet. Mindannyiunk legnagyobb megdöbbenésére az utcán szembetalálkoztunk a francia színészóriással: Gerald Depardieu-vel!

11:01
Itt már igazi tavaszi tájban gyönyörködünk és egy pillanatra rágondolunk a Balkánon fázó embertársainkra, akikhez még mindig nem juthatott el az orosz gáz. Látszik, hogy ezek a franciák ebben is milyen mázlisták. Miközben Ádám vezet, Ginó turistaként molesztálja a békés helyi lakosokat. Zoltánke és csapata rendületlenül veszi íven a kanyarokat.

12:10
Tankolunk egy jót, összefutunk és összefutunk egy motoros párral. Nizzáig lehozatták a bringákat, onnantól nyomják. Elcsattan egy-két csoportkép, majd lóra pattanunk. Zsuzsa ugrik a 219-es pilótafülkéjébe. Most vezeti először a vasat, sőt jobbkormányos autót sem hajtott még korábban. A kezdeti izgalom ellenére hibátlanul kezeli a rettenetet. A 219-es legénysége mély fájdalommal konstatálja, hogy a pótkeréktakaróról elvesztett lelkes támogatónk, az AIRVENT Légtechnikai Zrt csodálatos szponzormatricája. Ha valaki lát egy autót, aminek a szélvédőjén egy 70 cm-es kör alakú matrica figyel, az azonnal jelentse nekünk... (A matrica elvesztéséért cserébe a blogunk legkülönbözőbb részein randomszerűen - szövegkörnyezettől függetlenül - feltűnik majd néha a nevük...)

15:30
Megállunk tankolni és valami gyors élelmet magunkhoz venni. Kb 200 km-re vagyunk Barcelonától. Sültkrumpli, szendvics, kávé. Találunk wifit, úgyhogy gyorsban frissítünk egyet a honlapunkon is.. (illetőleg az, hogy ténylegesen is sikerült, azt este tudjuk csak meg, mert a 20 perces ingyenwifi pont akkor dob le, amikor ellenőrizhettük volna a művelet eredményességét...)

16:22
On the road again. Mégis mindenki máson rágódik. Zoltánke honlapot tökéletesített volna, Ádám GPS-en keres koordinátákat, Ginót érdekli, hogy most mennyi is az utazósebesség, Balázske meg Gyuri úrral próbálja megfejteni egy különös zaj forrását, ami a landcruiserből jön. Miközben a lányok (Györgyi, Zsuzsi és Annamari csak bölcsen mosolyog rajtuk..)

16:50
Belépünk Spanyolországba, a híres Jamon Serrano vidékére. (melyből Jáner úr gondoskodott bőséges mennyiségben, és amelyet majd Afrikában is fogunk szépen csócsálni.) Csőgázon hajtunk Barcelona irányába. Egyre sűrűsödik a forgalom, bizonyára mindenki vonszolja magát haza a hétvégi kirándulásból..

18:40
Egy fizetőkapunál összefutunk mentős Fábry Sanyiékkal. Nem szól a CB-jük ezért a gondwana team szereli meg nekik. Beszélni továbbra sem fognak tudni rajta, de legalább másokat hallanak majd... Fábry teljesen zavarba jön, hogy olyan hírességekkel találkozhat, mint mi, ezért kikönyörög egy fotót az egyik gondwanás kocsival. Nagy duzzogva teljesítjük kérését. Elmondja egyébként, hogy egész éjszaka nyomták 80-90 kmh-val és ma se biztos, hogy megállnak pihenni. Ritka pillanat, ha az ember örül annak, ha egy hordágyon szunyálhat egy kicsit...

19:56
A 228-as jóvoltából CB-n szól a Budapest-Bamako rádió. Zsuzsa nyeri meg a betelefonálós játékon a doboz Heinekent.

21:21
Alicante előtt vagyunk 287 km-el. Utazósebességünk 120 kmh, magasságunk 55 méter, külső hőmérséklet 8 fok. Kénytelenek voltunk a realitáshoz igazítani útitervünket: Alicantéban fogjuk álomra hajtani fejünket. Granada teljességgel esélytelen.
Érdekes infót tudunk meg sms-ben Marek barátunktól: cimborája a 95-ös rajtszámmal induló Wacek (tudjátok, akinek alapfunkcióit tegnap már részleteztük) Marseille környékén porig égette Land Roverét. Úgy látszik ez egy különleges kiadású Land Rover Firebird lehetett... Mondjuk a bratankik nem szívbajosak, végignézték a sötét középkori módszerek közepette kimúló Landy haláltusáját, majd Wacek átült Marekék „Yellow Big shit Mercijébe” és nyugodtan folytatják útjukat Bamakóba (Íme a pozitív hozzáállás a gyakorlatban: legalább nem vesz el annyi időt a vezetés az ivás elől...)

22:35
Felgyorsulnak az események, hiszen Somlai Tamás barátunk, aki évek óta már előretolt helyőrségként ténykedik Alicante városában, végre bejelentkezik. Éppen a granadai sielésből tér vissza a bázisára, ahol meleg szívvel fogad majd bennünket. Gyorsan elintéz pár telefont, így hotelt is foglalt számunkra. Holnap reggel pedig segít Magnum Gyuri lendkrúzerét megnézetni, mert fura zajok jönnek elő balrakanyarodás közben.

0:51
Miután a spanyol autópálya építés a csapat összes dzsípíeszét hülyére vette, letérünk az a autópályáról Alicante magasságában és biztos ami biztos a 228-as kocsi begyűjti az összes készüléket , melyek információit a hátsó ülésen Tony rövid fejben matekkal geometriai közepet és egyéb valószínűség számítási téziseket felhasználva egy optimális tengely kiszámolására használ, az így megadott irányban haladunk tovább. Visszatolat a négy autó a szembeforgalomból, ahol egy mérges bolgár kamionos méltatlankodik közben. A művelet végére szerencsére Tony elalszik, így gond nélkül megtaláljuk a szállodát. A protokoldroidtól veszünk egy szobát egy éjszaka, bérletet, wifihez amin most írjuk ezt a sort és épp pont összesünk a fáradságtól. Buenosznócsesz csikánók...

Fotók itt.